چین خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات جنگی آمریکا و انگلیس شد

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به انتشار این گزارش ها گفت: آنچه که از این افشاگری ها برمی آید تکان‌دهنده و ظالمانه است. وی افزود: این گزارش ها یادآور افشاگری های پیشین کشتار غیرنظامیان افغان توسط نیروهای آمریکایی و استرالیایی است. هرچند نقض وحشیانه حقوق بشر توسط آمریکا و متحدانش که وجدان انسانی را به چالش می کشد، تنها محدود به موارد کنونی نمی شود و به طور مداوم، شایع است.  

در همین حال وزارت دفاع انگلیس ادعا کرده است که سربازان انگلیسی با شجاعت و بطور حرفه ای در افغانستان خدمت کردند.

براساس گزارش هایی که پیش از این منتشر شده، میان سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸، هزاران غیرنظامی عراقی توسط سربازان انگلیسی با شیوه‌های بازداشت، ضرب و شتم، تحقیر، تجاوز جنسی و حتی قتل مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

تارنمای شبکه خبری بی بی سی در روزهای اخیر در گزارشی افشاگرانه نوشت یک واحد نظامی از نیروهای ویژه ارتش انگلیس، دست کم ۵۴ نفر را طی ۶ ماه در افغانستان  کشته است.

وزارت دفاع انگلیس در واکنش به گزارش های منتشر شده مبنی بر جنایات سربازانش در افغانستان مدعی شده است که تحقیقات گسترده ای در این خصوص در افغانستان و عراق انجام داده است، هرچند در ۹۰ درصد از جنایات جنگی ادعایی بررسی صورت نگرفته است.

وی سپس تاکید کرد که باید تحقیقات بین المللی کاملی در مورد جنایات جنگی انگلیس و آمریکا و نقض حقوق بشر انجام شود. اجازه دهید عدالت برای قربانیان بی گناه اجرا شود و مردم سراسر جهان در برابر قلدری و ظلم بیشتر محافظت شوند.

ون بین با بیان اینکه اینها حقایق هستند، اضافه کرد: کسانی که بیش از همه در مورد دفاع از حقوق بشر صحبت می کنند، تبدیل به مرگبارترین قاتلان غیرنظامیان بی گناه شده اند و کسانی که شرایط حقوق بشر کشورهای دیگر را به شدت آماج حمله قرار می دهند، باید خود دادگاهی شوند.

اما سوابق آمریکا از این هم منفورتر است. در طول نزدیک به ۲۰ سال گذشته، واشنگتن بیش از ۹۰ هزار حمله هوایی به کشورهایی از جمله افغانستان، عراق و سوریه انجام داده که جان ۴۸ هزار غیرنظامی را گرفته است. کشاورزانی که در مزارع مشغول به کار بودند، کودکانی که در خیابان ها بازی می کردند، خانواده های فراری از جنگ و روستائیان پنهان در خانه هایشان، همگی از جمله اهداف جنایات آمریکا بوده اند.  

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای وزارت امور خارجه چین، بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه های انگلیس، اعضای نیروهای ویژه انگلیس (SAS) در افغانستان مکررا دست به کشتار اسرا و غیرنظامیان زده و حتی بر سر کشتار بیشتر این افراد با یکدیگر رقابت می کردند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که این نیروها مظنون به پنهان کردن صحنه جنایت بوده و مقامات انگلیس نیز در پنهانکاری این موارد دست داشته اند.  

پیش از این نیز دولت آمریکا مقامات دیوان بین المللی کیفری لاهه را که در حال تحقیق در مورد جنایات جنگی انجام گرفته توسط سربازان آمریکایی در جنگ افغانستان بوده اند را تحریم کرد.

با توجه به مدارکی که به دست بی بی سی رسیده به نظر می رسد ژنرال «مارک کارتن اسمیت» رئیس پیشین نیروهای ویژه انگلیس درباره اتهامات قتل های غیرقانونی خبردار بوده و گزارش‌هایی درباره این موضوع به دست وی رسیده بود اما مدارک را در اختیار پلیس ارتش سلطنتی قرار نداده است.


منبع: https://www.irna.ir/news/84825421/%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%88-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3

بر اساس گزارش رسانه های بین المللی، قانون عملیات خارج از کشور ۲۰۲۱ که توسط پارلمان انگلیس معرفی شده، از سربازان خود در خارج از کشور که مرتکب شکنجه و سایر جرایم جدی شده اند محافظت می کند و تلاش برای پاسخگویی مجرمان را مختل می کند.

این مقام دولت چین در ادامه اظهاراتش در واکنش به گزارش های مزبور تاکید کرد: از همه بدتر اینکه انگلیس و آمریکا به جای تامل در مورد جنایات خود، تلاش در انحراف اذهان عمومی دارند.